Lettertypes

Yasmiena el Mangoudy

Fysiotherapeut i.o.

Passie voor fysiotherapie

Mijn interesse in fysiotherapie begon praktisch: ik wilde een carrière waar ik actief kon zijn en mensen direct kon helpen. De complexiteit van het menselijk lichaam fascineerde me, en de mogelijkheid om iemands levenskwaliteit te verbeteren door praktische toepassing van mijn kennis was een duidelijke trekpleister. Deze hands-on benadering van genezing is wat me drijft.

Motivatie om fysiotherapeut te worden

Ik koos voor fysiotherapie omdat ik resultaten wilde zien. In deze rol kan ik problemen aanpakken, een plan maken, en meetbare verbeteringen waarnemen. Het is concreet, duidelijk, en dat sprak me aan. De voldoening die komt van een patiënt die weer mobiel wordt of pijnvrij leeft, is onmiddellijk en zichtbaar. Dat is waarom ik hier ben.

Behandelfilosofie

Ik ben rechttoe rechtaan in mijn aanpak. Ten eerste, diagnose: wat is het probleem? Vervolgens, strategie: een evidence-based plan van aanpak opstellen. Ik focus op efficiënte en effectieve behandelingen – geen tijd verspillen. Ik geloof in het onderwijzen van mijn patiënten, zodat ze begrijpen wat verkeerd gaat en hoe ze het kunnen aanpakken. Mijn doel is om hen niet meer nodig te hebben; zelfredzaamheid is het eindspel. Wat betreft nieuwe methoden, als ze werken en ondersteund worden door solide onderzoek, zal ik ze gebruiken. Ik ben jong en nieuw in dit veld, maar dat betekent gewoon dat ik flexibel ben en bereid om te leren.

Fysiotherapie gaat niet alleen over het bewegen van spieren, maar ook over het verplaatsen van belemmeringen voor je levenskwaliteit.

— Yasmiena

Opleidingen

  • Algemeen Fysiotherapeut i.o.

Sport/Hobby’s

  • Kickboxen