Lettertypes

Leo Nieberg

Fysiotherapeut

Passie voor fysiotherapie

Vanaf het moment dat ik mijn eerste boek over menselijke anatomie opende, wist ik dat mijn roeping lag in het begrijpen en ondersteunen van het lichaam in zijn puurste vorm. Mijn passie voor fysiotherapie is niet alleen voortgekomen uit interesse, maar ook uit de diepe voldoening die ik krijg wanneer een patiënt stappen maakt in zijn herstel. Door de jaren heen is deze passie alleen maar gegroeid, gevoed door elke glimlach, elke dankbetuiging, en de zichtbare vooruitgang van mijn patiënten.

Motivatie om fysiotherapeut te worden

Mijn motivatie was, en is nog steeds, simpel: de interactie met mensen en de kans om een wezenlijk verschil te maken in hun leven. Ik werd fysiotherapeut omdat ik geloofde in het vermogen van deze discipline om levens te transformeren. Niet alleen door het verlichten van pijn, maar ook door het opbouwen van kracht en zelfvertrouwen bij mijn patiënten. Het gaat niet alleen om het herstellen van functies, maar om het herstellen van levenskwaliteit.

Behandelfilosofie

Mijn filosofie is gebouwd op drie pijlers: empathie, maatwerk, en empowerment. Ik geloof dat elke patiënt een uniek verhaal heeft, en dat hun behandeling een weerspiegeling moet zijn van hun individuele behoeften en doelen. Door te luisteren, te leren, en samen te werken, streef ik ernaar een behandelplan op te stellen dat niet alleen wetenschappelijk onderbouwd is, maar ook hart heeft. Bovendien is het mijn doel om patiënten te empoweren, hen de kennis en tools te geven die ze nodig hebben om controle te nemen over hun herstel en uiteindelijk over hun gezondheid. In mijn praktijk ben ik niet alleen een genezer, maar ook een opvoeder, een ondersteuner, en bovenal, een vertrouweling.

Elke oefening telt, zelfs op de dagen dat het moeilijk lijkt.

— Leo

Opleidingen

  • Algemeen fysiotherapeut
  • Echografist

Sport/Hobby’s

  • Hardlopen