Lettertypes

EPTE

Wat is EPTE ?

EPTE, oftewel Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse, introduceert een krachtige aanpak om chronische peesklachten te behandelen. Met echografie positioneert de therapeut een dunne naald precies in het getroffen gebied. Vervolgens stuurt deze naald een fijne elektrische stroom om het beschadigde weefsel actief te herstellen. Het resultaat? U ervaart sneller verlichting en progressie. Wij bieden deze vooruitstrevende behandeling aan op onze locatie aan de Soestdijksekade.

085 8000 744Mail ons voor een afspraak

EPTE voor chronische peesklachten

EPTE biedt een oplossing voor verschillende chronische peesklachten waar traditionele behandelingen tekortschieten, zoals:

Als u een minimale invasieve behandeling zoekt, overweeg dan EPTE. Samen met onze fysiotherapeuten kijkt u of deze methode past bij uw situatie en behoeften.

Een waardevolle, doelgerichte interventie in onze praktijk, specifiek voor het verlichten van peesklachten Afspraak maken

Resultaten van EPTE

EPTE biedt een effectieve behandeling voor chronische peesklachten. Een groot aantal patiënten rapporteert significante pijnverlichting en verbeterde mobiliteit, waardoor ze weer volop kunnen deelnemen aan hun dagelijkse routines en sportactiviteiten. Echter, de uitkomsten kunnen variëren op basis van de unieke situatie van elke patiënt.

 

Is dit een onomstreden behandelmethode?

Vele studies tonen de voordelen van EPTE en patiënten rapporteren positieve resultaten. Toch pleiten sommige experts voor diepgaander onderzoek naar de langetermijneffecten. Het is dan ook essentieel om advies in te winnen bij een EPTE-gespecialiseerde fysiotherapeut.

Bijwerkingen van de therapie

Over het algemeen een veilige behandeling. Toch kunnen er bijwerkingen optreden zoals:

  • Pijn of Ongemak: Tijdens of na de behandeling kan er enig ongemak zijn op de behandelde plek.
  • Zwelling of Blauwe Plekken: Tijdelijke zwelling of blauwe plekken kunnen optreden.
  • Infectie: Hoewel zeldzaam, is er altijd een klein risico op infectie wanneer de huid wordt doorboord.
  • Nerveuze prikkeling: Er kan een tintelend of branderig gevoel optreden als een zenuw wordt geraakt of geprikkeld tijdens de procedure.
  • Allergische reactie: Hoewel zeer zeldzaam, is het mogelijk dat sommige patiënten allergisch reageren op materialen die tijdens de behandeling worden gebruikt.

 

 

Hoe zit een traject met EPTE uit ?

Na de anamnese en het onderzoek besluit u samen met de fysiotherapeut om EPTE toe te passen. U komt dan wekelijks naar de praktijk. Vaak ervaart u al verbetering binnen 3 tot 5 sessies. Tijdens elke sessie, die tussen de 10 en 20 minuten duurt, lokaliseert de fysiotherapeut met echografie het aangedane weefsel. Direct daarna brengt hij een dunne naald in en stuurt een galvanische stroom voor herstel. Mocht u ongemak voelen, dan helpt een dag rust en vermijden van zware inspanningen om snel weer op de been te zijn.

Tarieven en vergoedingen

Voor EPTE rekenen we geen extra kosten. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar dit. Zonder aanvullende verzekering kunt u ook bij ons terecht met de onderstaande tarieven. Meer over de kosten kunt u lezen op onze pagina over vergoedingen en tarieven.

Reguliere Fysiotherapie zitting € 45
Reguliere Fysiotherapie zitting aan huis € 68
Intake en onderzoek na screening of na verwijzing € 58
Intake en onderzoek na screening of na verwijzing aan huis € 80
Niet nagekomen of niet op tijd afgezegde afspraak € 40
Langdurige tijdrovende rapporten fysiotherapie € 110

Andere therapieën hadden geen effect, dit werkte wel voor mij

— Yvonne