Lettertypes

Geschiedenis Soestdijksekade

De geschiedenis van de Soestdijksekade

Het pand aan de Soestdijksekade in Den Haag werd in 1932 opgeleverd. De eerste bestemming was een tabakzaak, die daar jarenlang gevestigd was. In de jaren ’50 van de vorige eeuw kreeg het gebouw een totaal andere functie en werd het gebruikt als zondagschool. Kinderen uit de buurt kwamen hier wekelijks samen voor lessen en bijeenkomsten.

Oprichting van fysiotherapie Soestdijksekade

Naarmate de jaren verstreken, kreeg het pand aan de Soestdijksekade opnieuw een andere invulling. In 1962 begon de heer W.B.C. van Melsen er een praktijk voor heilgymnastiek en massage. In 1965, slechts drie jaar later, voegde van Melsen zich bij het NGF (de voorloper van het KNGF) en evolueerde de praktijk naar een fysiotherapiepraktijk.

Geschiedenis Soestdijksekade: De praktijk vroeger

In die tijd had de praktijk een compleet andere uitstraling. Behandelruimtes waren slechts gescheiden door gordijnen, waardoor echte privacy ontbrak. Een opvallend element was de ouderwetse petroleumkachel, vergezeld door een klein wandkacheltje. Tijdens strenge winters deden deze kachels hun uiterste best, maar het was een uitdaging om de hele praktijk behaaglijk warm te houden.

Eerste overname en de verbouwing

In 1981 trad Ron Lelieveld in dienst bij dhr. Van Melsen, en in 1987 kwam Leo Nieberg het team versterken. In 1993 namen zij samen met Marc Klein de leiding van de praktijk over. Een van hun eerste grote projecten was een uitgebreide verbouwing, waaronder de installatie van een centrale verwarming.